Praktijk voor basis psychologische zorg

Aanmelden voor een behandeling

 
Indien u zich aan wilt melden voor behandeling, heeft u een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts nodig. Alleen dan worden de gesprekken vergoed door uw zorgverzekeraar. Zonder verwijzing kunt u natuurlijk ook bij mij terecht, de gesprekken worden dan echter niet vergoed. U betaalt dan het reguliere tarief voor eerstelijnszorg.
 
Aanmelden kan telefonisch. Ik zal u dan uw adresgegevens vragen om een korte vragenlijst toe te sturen, welke u mee dient te nemen naar het eerste gesprek. Voor dit gesprek kan direct een afspraak gemaakt worden wanneer u belt. Ook is het mogelijk hier op de site het aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst neem ik zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.
 
Onder het kopje 'aanmeldwachttijd' kunt u zien hoelang de wachttijd tot intake is. Na de intakefase is er GEEN wachtlijst voor de start van de behandeling.
 
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met mij of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en verzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).
 
Het is mogelijk dat de wachtlijst voor enkele zorgverzekeraars (zeker tegen het einde van het kalenderjaar) verschilt. In dat geval zal dit uitdrukkelijk bij telefonische aanmelding genoemd worden of op de site worden vermeld.
 

Over het nieuwe vergoedingsstelsel per 1-1-2022

Vanaf 1 januari 2022 komt er een nieuw vergoedingsstelsel. Onder het kopje 'vergoeding' leest u hier mee over op mijn site.

 Ook hier leest u alvast wat dat (financieel) in gaat houden. U wordt dan doorverwezen naar de website van mijn beroepsvereniging, de LVVP,  die de uitleg de komende maanden aan zal vullen wanneer er meer informatie komt vanuit het ministerie en de zorgverzekeraars.